Илюзия е, че няма да има покупка на гласове на

...
 Илюзия е, че няма да има покупка на гласове на
Коментари Харесай

Може ли МВР да предотврати изкривяването на изборите? Ген. Гяуров заговори за риск за националната сигурност

 Илюзия е, че няма да има покупка на гласове на тези избори, че ще липсва корпоративния избор, сподели някогашният началник на разузнаването 

Основна задача на Министерство на вътрешните работи е да предотврати деформиране на изборния резултат, т.е. да се принадлежности с покупката. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ някогашният шеф на Националната разследваща работа ген. Димо Гяуров. Няма кой да се принадлежности с това, с изключение на полицията, добави той, откакто водещият Златимир Йочев го пита за какво вътрешният министър се опасява да уточни партиите, които купуват гласове.

„ Може би не знае тъкмо кои купуват сега. Трябва да си признаем, че във всяко обитаемо място и полицейско ръководство се знае кои са купувачите. Те обаче постоянно сменят възложителят, т.е. крайният адресат на резултата от тяхната покупка. Затова сега Министерство на вътрешните работи не е задоволително насочено “, разяснява някогашният началник на разузнаването. 

Наблюдавали сме през последните години по-голяма битка против покупката или липса на всякаква интензивност, добави той.

Водещата Мария Цънцарова пък го пита още при започване на изявлението дали крият риск за националната сигурност тези избори, които предстоят, а той отговори, че заплахата е обвързвана с възможния предстоящ състав, т.е. с резултатът от вота, тъй като това, което виждаме в последно време, не е годно да отбрани националната сигурност, най-малко не в размера, който чака популацията. 

„ Едва ли има някой, който да си прави илюзии, че няма да има покупка на гласове на тези избори, че ще липсва корпоративния избор. Със сигурност ще следим същите неща, които сме виждали до момента. Бил съм очевидец на сходни феномени “, показа генералът. 

Той разяснява тематиката и с мигрантите, като посочи, че имало известна позитивна  ефективност във връзка с ловенето и отблъскването им от границата. 

„ Преди седмица имаше злополука в София с потърпевши при гонка с мигранти. Това демонстрира, че не съумяваме да спрем потока “, съобщи Гяуров. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР